Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кавърма»Кавърма със свинско и още нещо

Кавърма със свинско и още нещо

Кавърма със свинско и още нещо
Снимка: цветослава киркова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"За всеки гост - по едно гювече с кавърма, а за домакинята - две да останат, че най-много е работила"

Необходими Продукти

  • чушки - 4 бр. червени, печени
  • лук - 4 глави кромид
  • домати - 4 бр. от консерва
  • яйца - 4 бр.
  • свинско месо - 600 г
  • черен пипер - на вкус
  • къри - 1 щ.
  • бял пипер - 1 щ.
  • чубрица - 1 щ.
  • сирене - 100 г краве
  • чесън - скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на късчета. Прибавете нарязания на полумесци лук, надребнените чушки и домати, задушете за 15 минути.

Налейте 150 мл вода и добавете подправките, оставете да покъкри още 5 минути на огъня.

Разпределете сместа в гювечета, поръсете с натрошеното сирене, печете за 30 минути.

Извадете ястието и чукнете по едно яйце, върнете във фурната за още 2-3 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: