Лучник с домашни кори
Onion Pie with Homemade Phyllo Pastry
gotvach.bg»Рецепти»Баница»Лучник»Лучник с домашни кори

Лучник с домашни кори

МоникаМоника
Чирак
6631338556
04/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Вкусът на този лучник ни върна в детството, когато светът бе по-хубав, а манджите - по-вкусни"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • захар - 1 щипка
  • брашно - 600 г
  • сол - 1 с.л.
  • мая - 15 г
  • за плънката
  • бульон - 1 кубче
  • олио - 100 г
  • лук - 4 глави, по - големи
  • чубрица - 1 ч.л.
  • за намазване
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разваря в 75 л вода и захарта. Оставя се встрани. Пресяваме брашното няколко пъти в купа. Правим кладенче и изсипваме в него сместа с маята.

Добавяме още малко вода и замесваме средно твърдо тесто. Оставяме тестото да отдъхне, а през това време скълцваме лука и го задушава в загрята мазнина. Овкусява се с бульона и се отдръпва от огъня.

След като тестото втаса, се разделя на 2 части, като една трябва да е по-голяма от другата. Тестото за по-голямата кора се разточва и с нея се покрива дъното на намазнена тава така, че да стига до горната част на тавата, за да се подвие върху другата кора по краищата и да се получи по висока част.

Върху нея се поставя плънката, след това се разточва и втората кора и се завиват навътре оставените краища на първата кора. Намазва се с разбити яйца.

Пече се в умерена фурна, загрята на 180–200 градуса, 40–45 минути. След като се извади от фурната, се поръсва с вода и се ръси със чубрицата, завива се с кърпа, за да омекне. След това с нож лучникът се нарязва на 8 триъгълни парчета и се поднася.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: