Начин на приготвяне
Разбиват се яйцата и захарта, киселото мляко се смесва със содата и се добавя при яйчената смес. След това се прибавят олиото и бакпулверът.
Разделете сместа на две. В едната част сложете какао. Сложете в едната смес около 400 г брашно и омесете добре. След това прибавете останалото брашно към светлата смес.
Оставете кафявото и бялото тесто да починат около 15 минути. Вземете светлото тесто и го разточете на тънка кора. Нарежете на ленти, вземете 1 формичка и я намаслете.
Увийте всяка лентичка около формичките. Подредете фунийките в тава и печете в умерено загрята фурна за около 20 минути – не ги препичайте. Същото се прави и с кафявото тесто. Готовите фунийки се пълнят с крема, още докато е топъл.
Пригответе крема: слагат се млякото, захарта и маслото да заврят. На тънка струя се добавя размитото брашно с жълтъка и малко мляко, накрая ванилията. Свалям от котлона и пълня фунийките. Пудингът на Йоткер се приготвя по указанието на опаковката.
Коментари