Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Тесто»Перфектно тесто за пици и мекици

Перфектно тесто за пици и мекици

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Перфектно тесто за пици и мекици
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
16/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
15
"От нас рецептата, а вие ще решите сами с какво ще изненадате гостите си - пици или мекици"

Необходими Продукти

  • брашно - около 1 кг
  • мая - 1 суха на Йоткер
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. в киселото мляко
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се активира в топлото мляко със 1 ч.л захар и 1 с.л. брашно.

Замесва се меко тесто с останалите продукти, покрива се с домакинско фолио и се оставя на топло да втаса.

Перфектното тесто за пици и мекици е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
40
31
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Димитър
Димитър
Много е важно брашното.То трябва да бъде тип 00 иначе ако се направи тестото с обикновено брашно тип 500 то възвръща формата си при разтегляне/свива се/.
13.06.2017 19:34
3
1
Покажи всички подкоментари