Ябълкови палачинки с пълнозърнесто брашно

04/02/2016
KaterinaSpasova
отKaterinaSpasovaЧирак7035971
"Едни малко по-различни, но неустоимо вкусни палачинки"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции12- 15 бр.
  • Преглеждания общо4 239
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата18
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се настъргват в купа. Към тях се добавя 1 яйце и се разбива. След това се добавят стевията, канелата, содата, солта и първата чаша брашно.

Разбърква се добре и се налива част от млякото. Бърка се докато се получи хомогенна каша, добавя се втората чаша брашно и се доразрежда с останалото мляко. Отново се разбърква.

Палачинките се пекат в леко намазнен с олио тиган с диаметър 10- 12см, тестото което се слага е с дебелина около 1 см.

Тестото е по-тежко и затова се пекат бавничко. По същата причина ги направих и по-малки като диаметър.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0

Коментари (1)

Веселина Константинова
Добре изглеждат! Здравословни!
1
0
KaterinaSpasova
KaterinaSpasova
05.02.2016 00:16
Така е.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв