Торта Изкушение

Торта Изкушение
Снимка: Силвия Дамянова
1 / 3
05/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
100 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
115 мин.
Порции
16
"Рецепта за палави домакини"

Необходими Продукти

  • за блатовете
  • бисквити - 3 пакета (обикновени )
  • масло - 125 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • за крема
  • прясно мляко - 600 мл
  • нишесте - 1 пакетче шоколадово
  • шоколад - 100 г натурален
  • масло - 50 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • за фондана
  • желатин - 1 пакетче
  • вода - 60 мл
  • пудра захар - 1000 г пресята
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-добре още от предния ден да се приготви фонданът, а ето и как: Желатинът се разтваря в студена водата и се оставя да набъбне. След това на водна баня се загрява, докато се втечни.

1/2 от пресятата пудра захар се сипва в голяма купа, оформя се кладенче и вътре се изсипва желатинът. Размесваме хубаво, докато добием равна субстанция.

После малко по малко влагаме пудрата захар. Разбъркваме старателно, докато се добие лепкаво тесто. Него месим по същия начин, по който замесваме питки.

Щом тестото вече е гладко и почти не е лепкаво, го увиваме в прозрачно фолио и го оставяме на стайна температура за около 24 часа. На следващия ден го омесваме, използвайки още малко пудра захар.

Пригответе после и крема: в тенджерата, в която ще го варите, миксирайте прясното мляко, захарта, нишестето и предварително натрошения шоколад.

Сложете на котлона и при непрекъснато бъркане, варете, докато се добие сравнително гъста смес. Отстранете от огъня и прибавете маслото.

Начин на приготвяне на блата: Натрошете бисквитите на много фини трохи (най-лесно е с блендер). Смесете разтопеното масло, бисквитите, млякото и захарта.

С част от сместа оформете тялото. Оставете във фризера за малко, колкото да се стегне маслото. С другата смес в две отделни купи (застлани с фолио) редувайте част от бисквитената смес с крема. Оставете ги да стегнат добре. Те ще ви послужат за бюста.

Остава и най-интересната и забавна част-бюстът се добавя към тялото и се оформя окончателно. После тялото се облича с фондан, а след това от останалата част се прави и банският костюм. Може да се използва и сметана за украсата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: