Вкусна шкембе чорба

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k5k6
Вкусна шкембе чорба
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 10
05/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
300 мин.
Общо
340 мин.
Порции
6
"Е, щом е шкембе чорба просто няма начин да не е вкусна. Все пак хапнете още една порция, ей така, за да сте сигурни"

Необходими Продукти

  • телешко шкембе - 400 г
  • прясно мляко - 1 литър
  • яйца - 2 бр.
  • лук - 1/2 глава
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • Запръжка
  • масло - 1/3 пакетче
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 к. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шкембето се почиства добре и се сварява 3-4 часа. Изцежда се и се нарязва на ситно. Отново се слага да ври заедно с 1/2 глава лук.

Яйцата се разбиват в прясното мляко. Когато заври, се добавя прясното мляко.

Овкусява се леко с черен пипер и сол. В тиган се прави запръжка от масло, брашно и червен пипер.

Разбърква се добре и се изсипва в тенджерата като се разбърква постоянно.

Оставя се да ври на средно силен огън. Сервира се гореща със счукан чесън и оцет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: