Супа от патица

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3118k
Супа от патица1 / 3
15/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете патешкото месо заедно с дреболийките да се свари, след което го обезкостете и го нарежете на парчета.

В тенджера загрейте олиото и сложете да се запържи ситно нарязания бекон. Щом се поразтопи, добавете накълцаната глава лук и го запържете до златисто.

Изсипете и накълцаните скилидки чесън, доматите - предварително обелени и нарязани и размитото в малко вода брашно. Объркайте и долейте 5 ч.ч. горещ бульон, от този, в който е варено патешкото.

След това изсипете и месото, овкусете със сол и черен пипер и оставете да къкри за 15 минути на умерен котлон.

Готовата супа се сваля от котлона и се поръсва с накълцан пресен магданоз. По желание се застройва с 1 яйце.

Рейтинг

5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: