Чешки козунак
Češki Uskršnji kolač (kozunak)
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Чешки козунак

Чешки козунак

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k11k5
Чешки козунак
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
07/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
12
"Няма да ви питаме как е козунак на чешки, защото сигурно е трудно за произнасяне, но ви уверяваме, че чешкият козунак е много вкусен"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресявам брашното със солта и към тях прибавям шупналата смес с мая, която съм активирала преди това и предварително разбитите яйца и мляко.

Замесвам твърдо тесто и оставям на топло, покрито с домакинско фолио. Готовото тесто разделям на 6 равни топки.

Разточвам всяка една на дълга лента, слагам от стафидите и разпъвам на фитил. От трите сплитам плитка и от другите три също.

Оставям ги да втасат, след което ги мажа с жълтък и малко мляко и посипвам със бадемите. Пека на 160 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: