gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Мекици»Традиционна българска закуска

Традиционна българска закуска

Традиционна българска закуска
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
07/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции4
"Представяме тези традиционни, но много вкусни мекички от българската ни кухня"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В киселото мляко се разбърква содата за хляб, солта и захарта да шупне.

Сипва се с средата на брашното и замесваме меко нелепнещо тесто. Покрива се с кърпа и оставяме да се отпусне 30 минути.

С намаслени ръце късаме топчета, разтегляме на кръгла питка и пържим в загрятото олио до зачервяване.

Поднасяме с чай, сирене, сладко или друго. Вкусна закуска!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: