Селска пилешка каша

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
6957k2k8k5
Селска пилешка каша1 / 5
07/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции4
"Няма как да мине без една-две филийки бял хляб"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се сварява със сол и кубчето бульон във вода до готовност на месото, изважда се от бульона, изчаква се да изстине обезкостява се и се накъсва на дребно.

Бульонът се остава настрана. Брашното, червеният пипер и подправките се смесват.

В дълбок тиган се слага зехтинът и маслото да се загряват. Чесънът се надребнява и се слага в мазнината за няколко секунди да се запържи, след което към него се прибавят сместа от брашното и подправките.

Постепенно към тях се сипва по малко от отделения бульон, като се бърка непрекъснато до хомогенна гъста смес.

Накрая се добавя накъсаното месо, оставя се да заври и се маха от котлона. Накрая се поръсва с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: