Копривена супа

07/02/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67495719865
"Ароматна копривена супа, която е най-вкусна напролет и ... когато я приготвим ние "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 336
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Копривата се почиства, измива и попарва за няколко минути във вряла вода. Отцежда се и се нарязва.

В тенджера се слага 3 л вода, добавя се зеленчуковото бульонче и се оставя да кипне.

Маслото и зехтинът се загряват в тиган, слагат се двата вида лук и се запържват за кратко. Към тях се добавя копривата, след минутка и брашното с червения пипер.

Всичко се разбърква, добавя се един черпак от врящия вече бульон, след което всичко се изсипва в тенджерата.

Оризът се измива със студена вода и се добавя, подправя се със сол и черен пипер. Всичко се вари на средна температура до готовност на ориза.

Супата се отстранява от котлона и се приготвя застройката. Яйцето се разбива с киселото мляко и при непрекъснато бъркане към тях се добавя по малко от бульона. Застройката се прибавя към супата, разбърква се и се поръсва с магданоз.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Кали Анастасова
Много сполучлива рецепта, аз поднесох с настъргано сирене ;)
0
0
Наталиа Петрова
Освен ориза аз добавям и един картоф. Получава се по-гъста каша, но вкъщи така я обичаме.
1
0
Гергана  Георгиева
Само дребната,току що поникнала коприва е хубава за супа.Тази с големите листа вече е стара и не става
0
0
Илияна Димова
Благодаря за отговора ! Поздрави !
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв