Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле с маслини Класика

Пиле с маслини Класика

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Пиле с маслини Класика1 / 2
08/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • олио - 3 суп.лъж.
  • масло
  • брашно - 1 суп.лъж.
  • магданоз - 2 - 3 суп.лъж. нарязан
  • чубрица
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • маслини - 20 - 30 бр. без костилки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пилето на порции. Изпържваме до златисто в мазнината, смес от олио и краве масло.

Запърженото пиле изваждаме и прибираме на топло, а в същата мазнина пържим до златисто 1 суп.лъж. брашно. Разреждаме с топла вода (приблизително 1 ч.ч. чаша)и слагаме нарязаните на ситно магданоз, чубрица, дафинов лист , черен пипер.

Оставяме смета с подправките да поври, след което добавяме изпърженото пиле и маслините. Варим още малко на тих огън. Преди да поднесем изваждаме дафиновия лист.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: