gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Пилешки дробчета с доматен сос

Пилешки дробчета с доматен сос

Пилешки дробчета с доматен сос
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
08/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"За тези от вас, които обичат пилешки дробчета предлагаме една прясно приготвена и тествана рецепта"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 700 г
  • брашно - 1 ч.ч. за овалване
  • олио - 200 мл за пържене
  • доматен сос - 1 консерва
  • домати - 400 г
  • лук - 2 бр.
  • чушки - 3 бр. зелени пиперки
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 к.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бланшираме пилешките дробчета в гореща подсолена вода.

Отцеждат се и се подсушават.

Овалваме ги в брашно, пържим в горещо олио, след което ги изваждаме върху кухненска хартия.

Приготвя се сосът. Загрява се олио, запържва се нарязан ситно лук, чушки.

Сипва се малко вода, да се задушат. Добавяме доматите, захарта, солта и черния пипер.

Къкри на тих огън, докато се изпари течността. Сипваме в чиния от соса. Отгоре подреждаме пилешките дробчета и ги поднасяме, поръсени с магданоз. Много са вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: