Пиле с четири сирена
Delicious Chicken with Four Cheeses

Пиле с четири сирена

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3123k
Пиле с четири сирена1 / 2
24/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции2-3
"Уникално вкусно пиле със сирена, вино и ароматни подправки"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 порции (около 800 г)
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • бял пипер
  • черен пипер
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
  • зехтин
  • сметана - 1 кофичка готварска
  • сирене - 1 опаковка топено
  • синьо сирене - 50 г
  • сирене - 80 г ементал
  • сирене - 50 г пармезан, настърган
  • копър - 4 стръка пресен
  • сол
  • индийско орехче - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мариновайте пилешкото за 1-2 часа във виното с бял и черен пипер, сол, чесън на прах и зехтин. След това заедно с маринатата го наредете в намазнена тава и го изпечете.

В тенджерка на котлона загрейте готварската сметана заедно с малко сол. Щом започне да ври, добавете настърганите сирена ементал, пармезан и синьо сирене.

Бъркайте за 30 секунди, свалете от котлона и прибавете индийско орехче и накълцан пресен копър. Поднесете порция пилешко, полята със соса четири сирена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: