Лесна салата от варено цвекло

08/02/2016
Татьяна Балова
отТатьяна БаловаНовак10734
Приготвяне5 мин.
Готвене60 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 917
  • Преглеждания за месеца117
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избира се цвекло със сплескана форма, то е по-сладко, по-тъмно, по-нежно и по-вкусно.

Цвеклото се почиства, без да се бели, и се сварява за един час на тих огън в тенджера под налягане.

След като се охлади (може и под течаща студена вода), обелва се, срязва се на две половинки, всяка от които се реже на тънки филийки, които се подреждат керемидообразно в чинията.

Отгоре се наръсва с много ситно нарязания чесън. След това парченцата цвекло се напръскват с оцета, посоляват се леко и се поливат с малко олио.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар