Кремки

Кремки

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k1k4
Кремки
Снимка: Йорданка Тасева
1 / 9
08/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции16-18 бр.
"Няма сила на света, която да ни спре да опитаме от тези уникални кремки"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От съставките за тестото се замесва меко тесто, но не бива да залепя по ръцете ви. Най-добре ползвайте миксер или робот. Оставете да втаса на топло. После пак го премесете.

Късате по малко топче и правите фитил около 15-20 см дълго (една педя) и около сантиметър дебело. Така от два фитила оплитате на кифличка. От това тесто се получават около 16-18 кифлички.

След като ги направите наредете в тава с хартия за печене и леко намаслена. Оставете на топло да втасат, за да се надигнат. Ако нямате топла стая, може да ги сложите във фурната на 50 градуса.

Когато са готови, намажете с жълтък отгоре и изпечете във фурната на 190 градуса около 15-20 минути. Оставете да изстинат и ги срежете през средата.

Пригответе крема- загрейте млякото, добавете пудинга, ванилията и захарта, бъркайте да не стане на буци. Всяка кифличка намазвате с крема и слепвате. Отгоре може да поръсите с пудра захар.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: