Свински котлети с гъби

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Свински котлети с гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
3
"И като стана дума за любовни двойки храни, смятаме, че тази е от най-успешните!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 3 броя котлети
  • гъби - 300 г
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • колбас - 100 г шунка или бекон
  • масло - 1 с.л.
  • мазнина - 4 с.л. олио
  • лук - 2 глави кромид
  • чесън - 1 глава
  • черен пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и гъбите и ги задушете в маслото. Добавете малко гореща вода и щом се изпари, прибавете шунката или бекона и оставете да се задушава. Овкусете със сол, червен и черен пипер.

Свинските котлети се осоляват и се подреждат в намазнена тава. Поръсват се и с черен пипер, долива се бялото вино и още малко мазнина и се слага пресования чесън.

Първоначално ги печете под фолио, след което го махнете и ги изпечете до пълна готовност. Поднася се свински котлет, заедно с гъбената смес.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: