Мъфини с шоколад

29/11/2018
tedi
отtediНовак1
"Знаете ли как да си приготвите най-вкусните и пухкави домашни мъфини с парченца шоколад? Вижте тук"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
30 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо177 027
  • Преглеждания за месеца9441
  • Преглеждания за седмицата1408
  • Коментирана22 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена30

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Всички продукти трябва да са със стайна температура. Брашното и бакпулвера се пресяват, по-този начин ще вкарате повече въздух и тестото ще стане по-пухкаво.

В дълбока купа се разбиват яйцата и захарта, сместа трябва да стане на пяна и да придобие светложълт цвят. Бавно и постепенно се прибавя мазнината като продължавате да бъркате. След което добавете и млякото на тънка струйка. После прибавете брашното лъжица по лъжица като не спирате да бъркате.

Накрая нарежете шоколада на кубчета и го прибавете към сместа, разбъркайте с шпатула, а не с миксер или тел за разбиване, защото тестото може да се разпадне. Не прекалявайте с разбъркването!

С готовата смес пълните формичките за мъфини, но може и във форма за кекс или сладкиш като предварително сте я намазнили. Сместа се пълни внимателно, но не до ръба на формата, а най-много 2/3 от обема.

Печете мъфините на предварително загрята фурна на 180 градуса без вентилатор за около 15-20 минути. За да проверите дали мъфините са изпечени боцвате в средата им с клечка за зъби. И ако клечката излезе чиста то те са готови.подобни рецепти тук

5 47
4 5
3 5
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (22)

Анонимен
Анонимен
23.09.2018 18:29
Спазих рецептата, само течните съставки си ги бърках, както дойде, получиха се много добре. Печенето ми отне 30 мин
0
0
Сиска
Сиска
04.03.2016 22:25
А, прясното мляко може ли да се замени? :)
27
4
Ваня Георгиева
Колко излизат от тази рецепта?
37
6

Виж всички коментари или напиши такъв