Пиле по ловджийски

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
6957k2k11k5
Пиле по ловджийски
Снимка: Сия Рибагина
1 / 6
08/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Дали някой иска от това уникално вкусно и сочно пиле по ловджийски? Не е късно да си го приготвите. Топ рецепта!"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 3 бр.
  • зехтин - 3 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • лук - 1 глава кромид
  • чесън - 3 скилидки
  • чушки - 1 бр. червена капия
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 150 г мариновани
  • домати - 600 г консерва
  • захар - 1 щипка
  • червено вино - 150 мл
  • бульон - 60 мл пилешки
  • розмарин - 2 стръка
  • целина - 1 ч.л. суха
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • люти чушки - 1 бр. (може да се пропусне)
  • босилек - 1 ч.л. сух
  • магданоз - няколко стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разполовете пилешките бутчета, посолете ги със сол и черен пипер и всяко оваляйте в брашното.

Запържете ги от всички страни до златисто и извадете върху домакинска хартия.

Зеленчуците нарежете на дребно, а гъбите оставете цели. В същата мазнина в която е пържено пилето, сложете лука и чесъна, да се запържат за кратко, след което добавете чушките, гъбите и морковите.

Разбъркайте и пържете 5 мин., добавете виното и оставете да покъкри още няколко минути, за да се изпари алкохолът.

Изсипете бульона, доматите и сложете щипка захар, поръсете с подправките и върнете месото в соса.

Сложете капака и намалете котлона на умерена температура за 30 мин., докато течността се изпари.

При поднасяне поръсете с магданоз, босилек или розмарин. По желание към ястието се добавя нарязано на ситно люто чушле.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: