Ванилови кремки

Ванилови кремки
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 7
09/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне80 мин.
Готвене20 мин.
Общо100 мин.
Порции10
"Вкусни и пухкави домашни бухти с много крем - няма как да не са вкусни с толкова крем"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбърква се маята в част от топлото мляко с 1 с.л. захар и се оставя да шупне. Смесват се брашното, солта, останалата захар и шупналата мая.

Отделя се един жълтък за намазване, разбиват се с вилица яйцата и се добавят в брашното. Прибавя се ванилията и олиото и замесваме тесто. Оставя се 1 час да втасва.

После се разделя на две части, всяка се разделя на 8 или 10 топчета. От тях се оформя фитил с дължина 22 см. Превива се на две и се усуква като въже.

Нареждат се сладките в намаслена тавичка. Втората част от тестото също се оформя на фитил с дължина 40 см, който се навива на охлюв. Намазват се с разбит жълтък и 1 с.л. прясно мляко. Отгоре поръсвам цветни пръчици. Оставят се за 15 минути, да се отпусне тестото, и печем в загрята фурна 180 градуса 20 минути до златисто.

Изваждат се и щом се охладят, се срязват през средата.

Приготвя се кремът. Загрява се прясното мляко и захарта. Добавя се пудингът, бъркаме с телена бъркалка, докато се сгъсти. Снема се от огъня и докато е горещо, се разбърква с маслото. Охлажда се добре - иначе не се шприцова, ще се разтече.

Сипвам с лъжица в пош с накрайник за рози и шприцовам върху долната половина на сладките. Захлупваме с горната половина, но така че да се вижда кремът. Поръсваме с пудра захар и охлаждаме.

На следващия ден са много вкусни и ефектни !

Рейтинг

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: