Пържена каракуда
Prženi karašЖареный карась
gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Пържена каракуда

Пържена каракуда

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k2k5
Пържена каракуда1 / 4
09/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"Без глезотии и врътни - просто вкусна пържена баракуда и много бира"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Каракудата се почиства от люспите. Изрязват се главите и се вадят карантиите. Измиват се хубаво.

Осоляват се и се ставят 20-25 минути - да поеме солта.

В тиган със загрято олио (може да използвате и друга мазнина за пържене) изпържваме рибата, като първо я овалваме в брашно.

Може да ползвате бяло брашно или царевично, а може и да смесите по малко и от двете - пак става вкусно.

Като я изпържим, оставяме върху хартия да се отцеди мазнината.

Сервирайте с резени лимони и студена бира:)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: