Хапки с праз лук

09/02/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
"Винаги може да се стигурни, че Севда ще измисли нещо вкусничко за лека вечеря или дори за мезе на бирата "
Приготвяне45 мин.
Готвене35 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 398
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме праза и го нарязваме на тънки кръгчета.

Сгорещявяме мазнината и в нея запържваме праза с предварително рендосания морков. Отстраняваме от котлона сместа и я оставяме да изстине.

Към изстиналите зеленчуци прибавяме брашното, содата за хляб и яйцата.

В ч.ч. изсипваме булгура и го заливаме с горещата вода. Захлупваме с чинийка, за да набъбне по бързо и да попие водата. Когато това стане, го изсипваме към останалата смес.

В тава постиламе хартия за печене и върху нея изсипваме приготвената смес.

Поръсваме с микс от семена и печем в предварително загрята фурна на 190 градуса до зачервяване.

След изпичането оставяме да се охлади малко и режем на парчета.

подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар