Начин на приготвяне
Обелваме праза и го нарязваме на тънки кръгчета.
Сгорещявяме мазнината и в нея запържваме праза с предварително рендосания морков. Отстраняваме от котлона сместа и я оставяме да изстине.
Към изстиналите зеленчуци прибавяме брашното, содата за хляб и яйцата.
В ч.ч. изсипваме булгура и го заливаме с горещата вода. Захлупваме с чинийка, за да набъбне по бързо и да попие водата. Когато това стане, го изсипваме към останалата смес.
В тава постиламе хартия за печене и върху нея изсипваме приготвената смес.
Поръсваме с микс от семена и печем хапките с праз в предварително загрята фурна на 190°C до зачервяване.
След изпичането оставяме да се охладят малко и режем на хапки.