Скариди с кокос и ром на грил
Škampi sa kokosom i rumom na roštilju
gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Скариди с кокос и ром на грил

Скариди с кокос и ром на грил

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k5k7
Скариди с кокос и ром на грил
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
10/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"За лакомници - скариди с кокос и ром на грил! Е няма такава вкусотия"

Необходими Продукти

  • скариди - 500 г
  • кокосово мляко - 200 мл
  • кафява захар - 4 с.л.
  • ром - 4 с.л
  • лимонов сок - 1 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа смесете кокосовото мляко, кафявата захар, рома и лимоновия сок. Разбивайте сместа, докато се разтопи захарта.

Разделете сместа на две, като с едната част мариновайте скаридите. Поставете купата с маринованите скариди в хладилника за около час.

Другата част от маринатата редуцирайте на котлон със средна температура. Разбърквайте сместа на котлона, докато се сгъсти и редуцира наполовина.

Нанижете скаридите на шишчета (ако са дървени, предварително се накисват във вода).

Запечете на грил тиган за по 2 минути от всяка страна или докато порозовеят.

След като свалите скаридите от грила, ги намажете с редуцираната глазура от двете страни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: