Миш маш на фурна само за 30 минути

22/03/2017
"Уникално вкусен, лесен и бърз миш маш на фурна, само за 30 минути - по изпитана селска рецепта"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
75 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо386 997
  • Преглеждания за месеца3763
  • Преглеждания за седмицата1082
  • Коментирана17 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена75

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Печените и обелени чушки от буркана се отцеждат и нарязват на ленти. Сипват се в намазана с олио тавичка. Отгоре се натрошава сирене и пресовани скилидки чесън.

Поръсваме струйка олио, черен пипер, малко сол и ситно нарязан магданоз.

Разбиваме яйцата с киселото мляко и содата, прибавя се брашното.

Заливаме с тази смес чушките и печем за 20 минути в загрята 200 градуса фурна.

Изважда се миш-маша и се поръсва с настърган кашкавал, след което се връща да се запече само за 10 минути.

Сервираме с млечно-чеснов сос.

Невероятна вкусотия, а сосчето го прави неустоимо! подобни рецепти тук

Рейтинг

5 18
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (17)

Изпрати
Leyla Bayraktar
Leyla Bayraktar
24.05.2017 15:51
Страхотен миш машини стана само че добавих още 1буркан чушки и малко пресен димат
4
3
Таня Иванова
Таня Иванова
13.04.2017 00:02
Уникално вкусно. Мъжът ми беше доста очарован.
3
2
Мирелла Сомова
Вечерята се получи много добре - експериментирах малко, като сложих чушките цели и ги разпределих в тавата, но не става така обемно, както е на авторската снимка. Добавих и няколко вида сирене - краве, овче и моцарела и залях със смес от кисело мляко, сметана, чесън и магданоз. Изяде се и скоро пак ще приготвя! :)
11
2
ВИЛИ-Виолета Матева
Благодаря ,радвам се че рецептата ви хареса Винаги може да се добави и още нещо ,за по добър вкус !
5
2