Боб с манатарки в гювеч

10/02/2016
Приготвяне35 мин.
Готвене220 мин.
Общо255 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 003
  • Преглеждания за месеца86
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва в студена вода за 1 нощ. След това се измива и се слага да ври за около 30 минути в чиста вода. Сменете водата и изплакнете боба.

Изсипете го в гювеча и добавете натрошените сушени манатарки. Запържете нарязания лук с домата, чушката, чесъна и моркова.

Прибавете подправките и изсипете зеленчуковата смес при боба. Налейте вода в гювеча и го сложете във фурната за около 3 часа.

Размийте брашното с малко хладка вода и добавете към боба. Оставете да се пече още 15-тина минути и извадете. Поръсете ястието с пресен магданоз.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар