Запеканка на сач

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6k6
Запеканка на сач
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
11/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 г
  • лук - 1 глава
  • домати - 2 бр.
  • чушки - 2 бр. червени
  • яйца - 2 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • масло - 50 г
  • олио - 1 к.ч.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се дроби на малки парчета и се слага в сача. Лукът се нарязва на ситно, доматите се режат на кубчета, а червените чушки се режат на кръгчета.

Добавят се към месото. Добавя се черен пипер и сол на вкус, както и олиото. Долива се малко вода и ястието се слага да се пече около 1 час.

В отделна купа се разбиват яйцата. Вътре са добавя настърганият кашкавал. Около 10 минути преди да е готово напълно запеканката, се залива по средата с разбитите яйца.

Пече се до запичане на заливката. Ястието е готово. По желание може да се поръси с чубрица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: