Пиле Маринара

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2252k5857923
Пиле Маринара
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 2
10/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

В загрята мазнина запържваме лука и чесъна, нарязани на ситно. Доматеното пюре, размито с малко вода, добавяме към сместа на котлона и оставяме соса да се сгъсти за около 3-4 минути и след това отсраняваме от котлона.

В друг тиган загряваме мазнина отново. Пилешкото нарязваме на порции (ако използваме цяло пиле) и всяко парче овалваме в смес от пармезан и галета.

Запържваме го от двете страни, докато придобие златиста коричка. Изваждаме от тигана и подреждаме порциите в тавичка. Отгоре поливаме със соса и поръсваме с настърган кашкавал.

Запичаме за още около 10-15 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: