Вкусна пилешка дроб сарма
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Дроб Сарма»Вкусна пилешка дроб сарма

Вкусна пилешка дроб сарма

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k5k5
Вкусна пилешка дроб сарма
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
11/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
"Само ще кажем, че класическата дроб сарма има сериозен конкурент в лицето на тази пилешка дроб сарма с пухкава заливка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържвам пилешките гърди и дробчета за кратко. Изваждам ги и в същата мазнина задушавам лука до омекване. Добавям ориза и бъркам, докато стане стъклен.

Прибавям и всички подправки. В тава изсипвам сместа и дробчетата с месото, овкусявам със сол. Заливам 5 чаени чаши непълни с вода.

Разбърквам добре и слагам да се пече. Междувременно разбивам яйцата с млякото и брашното. Когато е почти готова мусаката, я вадя и поливам със заливката. Пека до зачервяване.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: