Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко с доматен сос

Телешко с доматен сос

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Телешко с доматен сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • масло - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • домати - 3 с.л. доматен сок
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • телешко месо - 500 г
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се слага маслото, надробения лук и чесън. Запържват се леко, докато омекнат. Добавя се нарязаното на парчета месо.

Запържва те от всички страни и се добавят червеният пипер и доматеният сос.

Продуктите се разбъркват, ястието се оставя да клокне, след което се овкусява със сол и черен пипер.

Долива се топла вода, колкото да покрие съдържанието. Оставя се да ври около 1 час, така че водата да се отдръпне и телешкото месо да остане само на мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: