Супа от сушена коприва

11/02/2016
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 226
  • Преглеждания за месеца103
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сушената коприва трябва да се накисне предварително във вряла вода за около 10-ина минути.

Междувременно кипнете около 2 л подсолена вода и сложете в нея ситно нарязаните зеленчуци - лук, морков, домат, както и малко олио.

Няколко минути преди да свалите супата от котлона, сложете 1 шепа фиде. Оставете да поври 2-3 минути, след което отстранете от огъня.

Пригответе застройка от 1 жълтък и 3 с.л. кисело мляко, Темперирайте я с 3-4 с.л. от супата, след което сложете в тенджурата.

Върнете супата обратно на котлона, оставете да поври 2-3 минути на тих огън и след това я отстранете. Поръсете с подправките.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар