gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Катми»Катмички-душички

Катмички-душички

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
6957k2k8k5
Катмички-душички
Снимка: Сия Рибагина
1 / 9
11/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10
"Тези пухкави домашни катмички душички са определено наслада за душата, а и името не е случайно"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете млякото и разтворете маята в него заедно със захарта. Разбийте яйцата, добавете водата и млякото с маята, щипка сол.

Започнете да слагате брашно до получаване на смес с гъстотата на боза. Оставете сместа на топло, покрита с фолио или кърпа докато увеличи обема си - около час.

Загрейте сач или тиган и с черпак гребвайте от сместа и я разлейте в сача, разнесете я по дъното и пържете до получаване на дупчици по повърхността на катмата. Обърнете и от другата страна.

Ако използвате сач е необходимо преди всяка катма да се маже с масло, ако ползвате тефлонов тиган това не е необходимо.

Всяка готова катма се маже с разтопено масло и се гарнира пожелание в моя случай - с двуцветен какаов крем.

От тази смес на мен ми излязоха 20 бр.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: