Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Гювеч»Апетитно агнешко в гювеч

Апетитно агнешко в гювеч

Апетитно агнешко в гювеч
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
11/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Традицията повелява агнешко да се яде на Великден, но коремът ни настоява това да се прави доста по-често"

Необходими Продукти

  • агнешка плешка
  • лук - 2 глави
  • моркови - 3 бр.
  • гъби - 300 г
  • черен пипер
  • джоджен - сух
  • масло - 100 г
  • за марината
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • соев сос - 2 с.л.
  • чесън - 4 - 5 скилидки /пресован/
  • сол
  • червен пипер
  • розмарин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете марината от изброените продукти. Накиснете месото и го ставете го да престои една нощ.

Сложете месото в гювеча. Наредете отгоре лука, гъбите и морковите, нарязани на кръгчета.

Добавете маслото, чаша бяло вино и останалата марината. Поръсете с млян черен пипер и сух джоджен.

Печете около 2 часа на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: