Риба на грил

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
3712k69k
Риба на грил1 / 2
25/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • риба - 800 г по избор
  • оцет - 1 ч.ч. балсамов
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - 4 - 5 с.л.
  • лук - 2 стръка зелен + 1 глава кромид
  • лимони - резени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете по големи риби, направете резени по кожата от двете страни, под лек наклон и вкарайте резени лимон в тях. Осолете рибата, прибавете черен пипер на вкус и залейте с чаша балсамов оцет и зехтин и накълцания лук.

Оставете да се маринова за половин или един час, след което загрейте грила и отцедете рибата. Намажете грила с тампон, напоен с малко мазнина.

Изпечете рибата равномерно от двете страни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.6
51
41
33
20
10
Дай твоята оценка: