Чесново олио

Татьяна БаловаТатьяна Балова
Новак
110319768
Чесново олио1 / 2
11/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
"Чесново олио може да си направите и сами - много е лесно"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът се почиства докато останат голи скилидки. Скилидките се слагат в буркан да го напълнят до половината. Догоре се налива олио и бурканът се съхранява затворен в хладилник.

Предимства: винаги имате подръка изчистен чесън в каквито ви трябват количества. Може да използвате чесновото олио навсякъде, където се предвижда дресинг с олио и чесън.

Може да го използвате за такива сосове, в които се предвижда запържване на лук и чесън с олио - например доматен сос за патладжани или бамя, за спагети и др.

Когато олиото в буркана намалее, може да долеете ново и да го използвате по-нататък. Недостатъци - няма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: