gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Задушено Свинско»Свински врат с гъст ловджийски сос

Свински врат с гъст ловджийски сос

Свински врат с гъст ловджийски сос
Снимка: Дарина Николова
1 / 3
12/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене110 мин.
Общо130 мин.
Порции3-4
"Невероятно вкусна рецепта за свинско месце със зеленчуци в гъст ловджийски сос. Истинска наслада"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г врат без кост или плешка
  • свински език - 2 бр.
  • бекон - 200 гр.
  • гъби - 200 г гъби
  • свинска мас - 2 - 3 с.л. с връх или краве масло + зехтин
  • чушки - 4 - 5 печени пиперки
  • лук - 1 глава кромид
  • домати - 300 г белени
  • черен пипер
  • кимион
  • чесън
  • червен пипер - сладък и лют
  • сол
  • вино - 100 мл розе
  • бульон - зеленчуков или костен
  • кашкавал - около 50 г кашкавал (по желание)
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме езика, който сме варили близо 60 минути, и го нарязваме на ленти. Задушаваме надребненото месо в мазнина и получените мръвки изваждаме.

След това в същия съд задушаваме наситнен лук. Когато се сготви, прибавяме надребнените пиперки, гъби.

Слагаме и доматите. Оставяме яденето да къкри и щом се посгъсти, слагаме нарязания бекон и езика. Овкусяваме с подправки и наливаме виното и бульона (около 1 ч.ч.).

Добавя се и изваденото месо и яденето се оставя да къкри на тих огън, докато достигне желаната от нас гъстота. Поднасяме го с кашкавал и магданоз.

Рецептата за соса е на Милчо Милчев Майстора, от книгата Древните рецепти на тревненци!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: