Свински врат с гъст ловджийски сос
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Задушено Свинско»Свински врат с гъст ловджийски сос

Свински врат с гъст ловджийски сос

Свински врат с гъст ловджийски сос
Снимка: Дарина Николова
1 / 3
12/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене110 мин.
Общо130 мин.
Порции3-4
"Невероятно вкусна рецепта за свинско месце със зеленчуци в гъст ловджийски сос. Истинска наслада"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Обелваме езика, който сме варили близо 60 минути, и го нарязваме на ленти. Задушаваме надребненото месо в мазнина и получените мръвки изваждаме.

След това в същия съд задушаваме наситнен лук. Когато се сготви, прибавяме надребнените пиперки, гъби.

Слагаме и доматите. Оставяме яденето да къкри и щом се посгъсти, слагаме нарязания бекон и езика. Овкусяваме с подправки и наливаме виното и бульона (около 1 ч.ч.).

Добавя се и изваденото месо и яденето се оставя да къкри на тих огън, докато достигне желаната от нас гъстота. Поднасяме го с кашкавал и магданоз.

Рецептата за соса е на Милчо Милчев Майстора, от книгата Древните рецепти на тревненци!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: