Херинга в доматен сос
Haringa u sosu od paradajza
gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Херинга в доматен сос

Херинга в доматен сос

Desislava EvtimovaDesislava Evtimova
Новак
63456
Херинга в доматен сос
Снимка: Desislava Evtimova
1 / 3
12/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене65 мин.
Общо125 мин.
Порции4
"Толкова лесно се прави и става толкова вкусна, че по всяко време на годината хапваме с удоволствие от нея"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филетата от херинга (800 гр.) нареждам в тавичка със зехтин. Отделно в купа правя соса.

Смилам един буркан домашни консервирани домати, нарязвам 4-5 стръка пресен чесън на много ситно /само светлата част/, наситнявам 1 глава кромид, смесвам с доматите, слагам повечко соев сос, девесил, черен пипер и 1 чаена лъжичка мед.

Разбърквам всичко хубаво, заливам филетата и слагам няколко резена лимон. Пека с фолио в предварително загрята фурна на 200 градуса за 1 час и после отвивам да се запече още 15 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: