Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Херинга в доматен сос

Херинга в доматен сос

Desislava EvtimovaDesislava Evtimova
Новак
637
Херинга в доматен сос3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
125 мин.
Порции
4
"Толкова лесно се прави и става толкова вкусна, че по всяко време на годината хапваме с удоволствие от нея"

Необходими Продукти

  • херинга - 800 г филе
  • домати - 400 г
  • чесън - 4 - 5 стръка пресен
  • лук - 1 глава кромид
  • соев сос
  • мед - 1 ч.л.
  • девесил
  • черен пипер
  • лимони - 1 бр.
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филетата от херинга (800 гр.) нареждам в тавичка със зехтин. Отделно в купа правя соса.

Смилам един буркан домашни консервирани домати, нарязвам 4-5 стръка пресен чесън на много ситно /само светлата част/, наситнявам 1 глава кромид, смесвам с доматите, слагам повечко соев сос, девесил, черен пипер и 1 чаена лъжичка мед.

Разбърквам всичко хубаво, заливам филетата и слагам няколко резена лимон. Пека с фолио в предварително загрята фурна на 200 градуса за 1 час и после отвивам да се запече още 15 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: