Ябълкови тригуни
Trouglovi od jabuka

Ябълкови тригуни

Ябълкови тригуни
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
13/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
9 бр.
"Любим вкус от детството - ароматни тригуни с плънка от свежи ябълки"

Необходими Продукти

  • кори - 3 листа, за баница
  • олио - 50 мл за намазване
  • ябълки - 4 бр.
  • захар - 3 с.л.
  • бисквити - 4 бр. смлени
  • портокалова кора
  • канела - 1 ч.л.
  • пудра захар - 1 с.л. за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Корите се отварят и всяка се реже на три ленти вертикално.

Ябълките се почистват от семките и се настъргват с ренде. Смесваме със захарта , канелата, смлените бисквити и настъргана кора от портокал за свеж аромат.

Всяка лента се намазва с олио и в тесния край се поставя малка част от ябълковата плънка.

Навива се на триъгълник, нареждат се в намаслена тавичка. Отгоре се намазва с олио.

Печем в загрята фурна 180 градуса 20 минути.

Изваждат се и поръсваме с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: