Сладките на падишаха

Сладките на падишаха
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
13/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
"Тези сочни сладки са неустоимо вкусни и са произведение на нашата читателка Вили от Айтос."

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата със захарта се разбиват с миксер с 1 с.л. сварено кафе. Добавят се брашното, какаото, есенцията ром и бакпулверът.

Бърка се гладка смес като кексово тесто. Сипва се в широка тава върху хартия за печене и печем на 180 градуса около 15 минути.

Изважда се и хартията се сваля. С чашка с диаметър 5 см се изрязват колелца.

Приготвя се лимоновият крем нишесте по указания. Две по две сладките се слепват с крем. С останалия крем се намазват страните, като също така се овалват и в кокос.

Разтопяват се маслото и шоколадът на водна баня и се смесват хубаво. Сладките се поливат само отгоре с шоколадовата глазура и се оставят на хладно за няколко часа.

Изрезките от блата се нареждат в чаши. Леко се напояват със сок от компот и останалия крем. Украсяват се с разтопен шоколад или друго по избор.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: