Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Арабски щрудел

Арабски щрудел

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7384k1k3k10
Арабски щрудел
Снимка: Рая Андонова
1 / 3
13/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
20

Необходими Продукти

  • кори - 1 пакет (500 г, Фамилия фини)
  • ябълки - 4 бр.
  • захар - 250 г
  • канела - 2 ч.л.
  • вода
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се измиват, обелват и настъргват. Смесват се в купа с 200 грама от захарта и канелата. Разбъркват се добре и след това се отварят корите.

По дължината на късата страна се слага 1-2 с.л. от сместа и се хващат две кори, които се навиват на руло.

Рулцето се слага в намазнена тава. (Аз използвах тавата от фурната). Това се прави и с останалите кори. Накрая се поливат с малко олио.

Първо се пекат за 5-10 минути на 200 градуса, а след това още 10-15 минути на 150 градуса само отдолу. Изважда се от фурната и се оставя да изстине.

Когато е почти изстинал, се прави сиропът. Около 1 ч.ч. вода с останалата захар се слага на котлона и се разбърква добре, докато се разтвори напълно захарта.

Не трябва водата да завира, а само да се затопли. Когато това стане, се сваля от котлона и се изчаква да се охлади. След това щруделът се залива с този сироп и е готов за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Правя подобна рецепта но добавям и малко какао във плънката.
17.02.2016 16:37
Рая Андонова
Рая Андонова
Пропуснах да добавя, че към плънката се добавя и 1 с.л. галета. >_
15.02.2016 20:34