Свински пастет
Pork Pâté

Свински пастет

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3228k
Свински пастет1 / 5
19/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1 бурканче
"Забравете за готовия пастет в консерви, който купувате. Запретнете ръкавите и изненадайте семейството си с домашно приготвен свински пастет!"

Необходими Продукти

  • карантия - 300 г свински черен дроб
  • свинско месо - 300 г месо от гърдите
  • лук - 1/2 глава кромид
  • яйца - 2 жълтъка, твърдо сварени
  • масло - 1 с.л.
  • черен пипер - смлян
  • индийско орехче - настъргано на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на дребни парчета дроба и свинското месо, сложете ги да се сварят, отцедете ги и ги смелете.

Смесете свинското с нарязания лук, твърдо сварените жълтъци, маслото и подправките в пасатор или кухненски робот и ги смелете до получаване на хомогенна смес.

Поднесете пастета, намазан върху препечен хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
59
40
31
20
10
Дай твоята оценка: