Пълнени сухи чушки с кайма и ориз

14/02/2016
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваМастър Шеф297861802
"Тези вкусни пълнени чушки, колкото и често да ги приготвяме, никога няма да ни омръзнат. Толкова е хубава и безотказна тази рецепта"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 034
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата44
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В олиото запържваме лука. Добавяме каймата и нея запържваме, така че да стане на трохи.

Прибавяме измития ориз, рендосания домат, чубрицата и сол на вкус. Наливаме 150 мл вода и оставяме 10 минути да се задушава.

Чушките попарваме с гореща вода за 5 минути. Изцеждаме водата и ги пълним с готовата смес.

Подреждаме ги в тавичка, поръсваме ги с малко олио и сол и наливаме топла вода. Покриваме ги с фолио и печем на 200 градуса за около 40 минути.

По желание сервираме с млечен сос, направен от кисело мляко, чесън на прах, зехтин и малко сол.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Гергана  Георгиева
Тази зима ги имаше в изобилие в магазините, по десет броя в пакетче. Даже преди седмица си купих пак. Много хубаво са изсушени, само ги попарваш с топла вода и ги пълниш.
0
0
Илияна Димова
Благодаря, трябва да разгледам по-хубаво рафтовете
0
0
Илияна Димова
Много харесвам пълнени чушки с различни плънки, но само пресни съм приготвяла , сухи от къде се купуват
0
0
Гергана  Георгиева
Да,и с боб са хубави. А пък с ориз и стафиди са ми любими.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв