Начин на приготвяне
Налейте една чаша вода и добавете бульона от сварената кокошка. Почистете и нарежете лука, моркова и чушката на дребно.
Добавете ги към врящия бульон. Сипете олиото и овкусете със сол. Варете така около 15 мин. Обелете картофите и ги нарежете на малки кубчета.
Сложете ги към супата и добавете обезкостеното месо. Варете до омекване на зеленчуците. Малко преди края добавете фидето (около една шепа).
Разбийте жълтъка с киселото мляко, добавете 2-3 с.л. от супата, за да направите застройка. Отстранете супата от котлона и изсипете яйчената смес, за да я застроите.
Върнете тенджерата и доварете супата още 2-3 мин. Овкусете с черен пипер и магданоз.
Коментари
Второ, рецептата ми харесва, но бих добавила вместо олио, масло, по презумция киселото мляко го изключвам, не обичам в супи, ястия да го усещам.
И трето, може и да не разбирам как се готви домашна кокошка, но си гласувам определено.