Маринована сланина
Marinated Bacon
gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Маринована сланина

Маринована сланина

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3229k
Маринована сланина1 / 2
28/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3 буркана
"Това е истината, забравете за туршиите и лютениците - отделете всички свободни буркани за маринована сланина!"

Необходими Продукти

  • сланина - около 2 кг
  • черен пипер - 20 зърна
  • дафинов лист - 6 броя
  • морска сол - 800 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете сланината на ивици с дебелина около 5 см и дължина 15 см. Сложете я във вода да се изкисне за 3 дена, като всеки ден сменяте водата. След това вземете три компотени буркана и хубаво натъпчете във всеки парчета сланина. Важно е да са много плътно напълнени. Между тях слагайте зърна черен пипер и по 2 дафинови листа.

Направете марината от 3 компотени буркана вода и 1 буркан морска сол (800 г). Слага се на котлон и се бърка докато солта се разтопи. Маринатата се оставя да се охлади и с нея се пълнят бурканите.

Запечатват се с капачки и се обръщат надолу за 1 ден на хладно и тъмно помещение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
54
44
31
21
11
Дай твоята оценка: