gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Гриловани зеленчуци на скара

Гриловани зеленчуци на скара

Мартина ТраковаМартина Тракова
Помощник Готвач
1386162475011
Гриловани зеленчуци на скара
Снимка: Мартина Тракова
1 / 8
22/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции2
"Лятото е сезонът на грилованите зеленчуци - перфектната лека вечеря или гарнитура за печено месце"

Необходими Продукти

  • моркови - 1 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • лук - 2 бр. кромид
  • чушки - 1 бр. червена
  • чушки - 1 бр. зелена
  • гъби - 5 - 6 бр.
  • копър - 1/2 връзка, нарязан
  • зехтин - 30 мл
  • оцет - 30 мл балсамико
  • бяло вино - 30 мл
  • сол
  • захар - 1 к.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • риган - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От подправките правим марината.

Зеленчуците се нарязват на тънко.

Пекат се на скара и от двете страни.

Топлите зеленчуци слагаме в марината и разбъркваме.

Поръсваме с копър и сервираме студени.

Подходяща гарнитура за печени меса.

Грилованите зеленчуци на скара са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: