Ризото с кафяв ориз
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Ризото»Ризото с кафяв ориз

Ризото с кафяв ориз

EfrosiaEfrosia
Джедай
9414k1015k
Ризото с кафяв ориз1 / 2
24/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции2
"Обожаваме ризото, а точно това ризото с гъби и пармезан е сред най-любимите ни!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Накиснете кафявия ориз за 30 минути в студена вода. Загрейте зехтина в тенджера с широко дъно и запържете нарязания лук и гъби. Посолете на вкус и добавете отцедения ориз, след което долейте горещ гъбен бульон.

Щом оризът поеме течността, добавете бялото вино и след няколко минути още гъбен бульон. Добавяйте бульон, докато кафявият ориз уври напълно и често разбърквайте.

Накрая овкусете с още сол, черен и бял пипер и разбъркайте с настъргания кашкавал, след като сте свалили от котлона. Поднесете ястието топло с настърган пармезан отгоре.

Рейтинг

5 7
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: