Панирани пилешки трътки
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Хапки»Панирани пилешки трътки

Панирани пилешки трътки

цветослава кирковацветослава киркова
Готвач
3931k5398651
17/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
"И баба знае да пържи трътки, но само ние знаем как се приготвят уникални панирани трътки!"

Необходими Продукти

  • пилешки трътки - 500 г
  • яйца - 2 бр.
  • бира - 1 ч.ч.
  • брашно - 1/2 ч.ч. за панировката + брашно за овалване на трътките
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Трътките се варят в подсолена вода за около 7-8 мин., отцеждат се от водата, потапят се първо във брашно и след това в панировката с бира (разбиват се яйцата с брашното, бирата , сол и чер пипер).

Пържат се в сгорещено олио и се отцеждат върху кухненска хартия от мазнината.

Поднесете с резен лимон, може да направите и чеснов сос.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: