Кашкавалени хапки с корнфлейкс

18/02/2016
"Днес ще ви представим тези невероятни кашкавалени хапки с корнфлейкс. Страхотни са за глезотийка или за мезе за ракийка"
Приготвяне35 мин.
Готвене8 мин.
Общо43 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 465
  • Преглеждания за месеца202
  • Преглеждания за седмицата39
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако за първи път правиш кашкавал пане или може би втори, ще знаеш, че да приготвиш това вкусно изкушение, е цяло изкуство и голяма цапаница. Но накрая, когато видиш резултата, и си успял, си казваш...Заслужава си!

Кашкавала си го нарязвате на нещо като кубчета, с дебелина около 1.5 см и си ги приготвяте в плоска чиния, защото ще ги пуснете под струя студена водица!

В една друга чиния си слагате брашното, в друга-яйцата, а в трета-галетата. И така, потапяте хапките от водата в брашното, от там при яйцето и накрая-в галетата.

Готовите хапки ги оставяте за около 5 минутки да позасъхнат, а през това време в блендер или хаванче си раздробявате корнфлейкса.

И така, хапките с галетата скачат пак при яйцата и после се овалват в корнфлейкса, без да се притискат. Докато правите това, не е лошо да пуснете да се загрее олиото, защото трябва да е много горещо!

Пържите около 2 дози хапки, всяка за около 3 минутки. Докато наредите хапките в тигана, започвате да ги обръщате...трябва да са леко златистички.

След това нареждате готовите хапки върху решетка над чиния или домакинска хартия, за да се отцедят от излишното олио. Така остават хрупкави, но не мазни! Страхотни са за глезотийка или за мезе за гости!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
цветослава киркова
Никога не съм панирала кашкавал в корнфлейкс, благодаря за идеята.
1
0
Лидия - Гери
Лидия - Гери
18.02.2016 11:44
Изглеждат много апетитно, заслужава си цапаницата.
1
0